Logo
Home Blog Pret beton amprentat Oferta pret Beton amprentat

Oferta pret Beton amprentat

Pretul pe m² de beton amprentat

Numit și beton stampilat sau beton imprimat , betonul amprentat face parte din betoane decorative. Estetic și simplu de întreținut, este foarte popular pentru lucrările de construcție.

Caracteristicile betonului amprentat

 

Betonul amprentat este compus în același mod ca și betonul standard: apă, ciment, nisip și agregate. Diferența constă în timpul turnării betonului. Într-adevăr, cu ajutorul șabloanelor, puteți crea modele de tot felul, cum ar fi gresie sau lemn, de exemplu. De asemenea, este foarte rezistent la petele de ulei sau grăsime, astfel încât întreținerea sa este foarte ușoară: o mașină de spălat sub presiune simplă și voila!

Poate fi utilizat atât pentru lucrări de construcție, cât și pentru lucrări de renovare. În majoritatea cazurilor, se găsește pe terase sau căi de grădină.

 

Stiati ca?

Este posibil să se toarne beton amprentat pe o șapă brută sau cu gresie deja existentă. Pentru aceasta, se utilizează o tehnică numită avansata.

 

Avantajele si dezavantajele betonului amprentat

 

Beneficii Dezavantajele
Bun raport calitate-preț Risc de fisură
Instalare rapidă Cost ridicat din cauza șabloanelor
Estetice Necesitatea unui lac de protecție suplimentar pentru o durată de viață mai bună
Personalizabil Tehnica de producție complicată
Întreținere simplă  
Durată bună de viață  
Rezistent la șocuri, UV și presiune  
Potrivit pentru orice tip de suprafață  
Rezistenta ridicata la compresiune  
Sprijină trecerea vehiculelor  

Realizarea betonului amprentat

 

Realizarea betonului amprentat este o sarcină complexă, care necesită cunostinte și abilități specifice. Pentru a face betonul amprentat pe cont propriu, iată pașii de urmat:

    • 1. Curățați bine podeaua pentru a preveni riscul de fisuri odată ce betonul amprentat se întărește.

 

    • 2. Se toarnă betonul folosind un mixer de beton sau un camion de filare de top, în funcție de suprafața care urmează să fie acoperite.

 

    • 3. Așezați un întăritor mineral colorat pentru a îmbunătăți calitatea și durabilitatea betonului.

 

    • 4. Utilizați amprentele pentru a forma modelul așteptat.

 

    • 5. Să stea timp de cel puțin 24 de ore.

 

    • 6. Apoi scoateți tiparul.

 

  • 7. Lăsați betonul să se usuce.

 

Stiati ca?

Odată ce betonul este uscat, puteți aplica o rășină, precum și un lac de finisare pentru a îmbunătăți rezistența și durata de viață a betonului amprentat.

 

Factorii care influențează pretul

 

Fiecare proiect care implică beton tipărit este diferit, cu rate diferite. Cu toate acestea, unii factori influențează prețul final:

    • Zona geografică: locatia dumneavoastră de reședință are un impact asupra prețului materialelor. Într-adevăr, de la o regiune la alta, prețurile pot merge de la simplu la dublu!

 

    • Accesibilitatea la șantier: dacă alegeți ca betonul să vă fie livrat de partea superioară a camionului, site-ul dumneavoastră trebuie să fie perfect accesibil. În caz contrar, vor fi așteptate lucrări suplimentare, cum ar fi terasamentele.

 

    • Materiale: Pentru betonul amprentat de înaltă calitate, materialele vor fi mai scumpe. Prețul depinde și de agregatele alese (pietriș, pietre...). În plus, pentru a îmbunătăți caracteristicile betonului amprentat, este posibil să se adauge pigmenți, coloranți sau chiar diluanți.

 

    • Compania care intervine: costul forței de muncă variază de la un profesionist la altul. Dacă cunoașteți un meșter în anturajul dvs., nu ezitați să-l contactați. Într-adevăr, veți putea economisi la lucrările pregătitoare. Cu toate acestea, pentru o redare de calitate optimă, este recomandat să apelați la un profesionist.

 

    • Livrare: distanța dintre șantier și compania în cauză influențează prețul total al lucrării dvs.

 

  • Suprafața: desigur, o suprafață mare implică un preț mai mare.

Pretul betonului amprentat

 

Prețul pe m² de beton amprentat

 

Trebuie sa stii ca betonul amprentat este unul dintre cele mai scumpe betoane de pe piata. În general, prețul său este estimat între 10 și 20€ / m². Această estimare nu include costurile manoperei.

Costul instalării

 

Pasul cu instalarea șablonului sau a amprentei se dovedește a fi foarte delicat. De aceea, trebuie să angajați un profesionist pentru o randare curată și de calitate. Costul de stabilire a betonului imprimat variază foarte mult între meșteșugari. Numărați între 18 și 20 € / m²

După cum ați înțeles, turnarea betonului amprentat este destul de rapidă, dar este necesar un profesionist Este recomandabil să cereti mai multe oferte de pret  de la mai multe companii pentru a compara prețurile.

 

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare