Logo
Home Blog Frumusetea betonului amprentat si de ce se potriveste casei dvs

Frumusetea betonului amprentat si de ce se potriveste casei dvs

Se asteapta ca piata mondiala a betonului decorativ sa creasca cu aproximativ 6,2%, pe masura ce se adopta modalitati mai ingenioase de a-l incorpora in spatiile urbane.

Ca material de constructie durabil si versatil, betonul amprentat serveste ca o alegere moderna de pardoseala - in special pentru proprietarii de case care doresc sa adauge un plus podelelor.

Sa vedem cum versatilitatea betonului decorativ il face o alegere excelenta pentru casa ta.

CE ESTE BETONUL AMPRENTAT

Betonul amprentat este o varianta a betonului, texturat si vopsit pentru a da iluzia unor modele asemanatoare caramizilor, pietrei si lemnului. Disponibil intr-o multitudine de finisaje, serveste ca o alternativa mai ieftina si durabila la caramizi sau piatra naturala. Betonul amprentat este, de asemenea, o schimbare placuta de la asezarea betonului traditional lipsit de lumina in spatiile de locuit.

Betonul amprentat sau decorativ este de obicei colorat prin doua proceduri, fie prin utilizarea metodei de colorare integrala, fie prin utilizarea unui intaritor de culoare. in prima tehnica, culoarea este amestecata in beton pentru a-i da o nuanta naturala, in timp ce in cea de-a doua, culoarea este pulverizata pe beton in primele etape ale procesului de finisare.

Betonul amprentat are rezistenta la compresiune de mijloc, de obicei intre 3000 si 4000 psi si dureaza cel putin 25 de ani daca este bine intretinut. Este foarte versatil si poate fi utilizat pentru diverse utilizari decorative sau practice in case. Utilizarile populare ale betonului amprentat includ optiuni de pardoseala pentru piscina, bucatarii in aer liber, gradini de specialitate, blaturi, pereti din piatra, alee si terase.

CUM SA INCORPORATI BETONUL AMPRENTAT IN CASA DUMNEAVOASTRA

Betonul amprentat decorativ nu este numai placut din punct de vedere estetic, ci si practic si accesibil. Iata cateva modele populare de beton stantat care pot fi utilizate intr-un cadru rezidential:

ANTIC
Designul antic din beton stantat include umbre realiste, facandu-l alegerea perfecta pentru spatiile cu un aspect traditional. Nuantele suplimentare stropite pe podeaua amprentata evidentiaza, de asemenea, textura si accentele pe beton, sporind adancimea camerei.

PIATRA NATURALA
Betonul amprentat cu pietre imita designul natural al pietrei taiate manual, imitand inteligent modelul colturilor neregulate si rotunjite gasite in natura. Acest design este format cu un model de blocare aleatoriu, facandu-l potrivit pentru scari in aer liber sau intrari.

LEMN
Betonul stantat din lemn fals capteaza senzatia si textura scandurilor de lemn - pana la inelele de copaci prezente in design. Ideal pentru mentinerea masei termice a pardoselii, este o optiune excelenta atat pentru spatiile interioare, cat si pentru cele exterioare.

CARAMIDA ROSIE
Designul de nuanta de trandafir din beton stantat din caramida rosie imita perfect aspectul caramizilor. Prin urmare, acest design de beton stantat creeaza acelasi aspect si senzatie de caramizi rosii reale si este ideal pentru intrari si cai de acces.

GRESIE
Acest design de piatra de culoare deschisa, de dimensiuni mari, este perfect pentru a adauga o nota de eleganta si farmec pe terasa si pe marginea piscinei. Cu un design de blocare aleatoriu copiat din gresie reala taiata manual, acest design ridica atractivitatea vizuala a pardoselii dvs. Textura sa aspra si marginea neteda o fac potrivita si pentru utilizarea in exterior.

DE CE ALEGI BETONUL AMPRENTAT

Betonul amprentat ofera diferite avantaje proprietarilor de case - iata cateva motive pentru care ar trebui sa optati pentru betonul stantat in casa dvs.:

INTRETINERE USOARA
Suprafata betonului stantat este uniforma, neteda si usor de calcat. Toate acestea il fac mai ieftin de intretinut. Curatarea betonului stantat necesita, de asemenea, un efort minim, mai ales ca un sigiliu de protectie il protejeaza de deteriorari.

Un sapun delicat este suficient pentru a mentine suprafata in stare curata. De asemenea, este mai putin probabil sa se crape, prevenind astfel buruienile sa rasara din pamant.

Cu toate acestea, betonul stantat nu este imun la eroziunea cauzata de expunerea prelungita la scurgeri de petrol, substante chimice dure, anvelope fierbinti sau obiecte ascutite. Prin urmare, va trebui sa resigilezi suprafata din cand in cand.

VERSATILITATE SI PROIECTE
Cu o varietate de modele, nuante si forme, betonul amprentat poate imita lemnul si piatra naturala, facand posibilitatile de proiectare nesfarsite. Poate fi usor adaugat la orice spatiu de locuit pentru a amplifica aspectul.

Atat pentru interior, cat si pentru exterior, betonul stantat poate fi modelat in orice textura, culoare, finisaj si imprimare la alegere. De fapt, are un factor de mobilitate ridicat si poate fi amestecat manual la fata locului.

COST EFICIENT
Desi costul poate depinde de natura materialelor si de stilul de colorare utilizat, betonul amprentat este o alternativa mai ieftina la lemnul natural si piatra. Permite proprietarilor de case flexibilitatea de a-si imbunatati spatiul de locuit la un buget redus.

Instalarea betonului amprentat este, de asemenea, fara stres, mai ales ca amestecul poate fi turnat si stantat pe suprafete fara a necesita extragerea pardoselilor existente. Acest lucru economiseste costul de a ridica pardoseala veche.

https://www.betonamprentat-romania.ro/cerere-de-oferta

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare