Logo
Home Blog Ce este betonul amprentat Romania? Pot sa il folosec pentru casa mea in Romania?

Ce este betonul amprentat Romania? Pot sa il folosec pentru casa mea in Romania?

Ma gandesc la pavele de piatră, țiglă, cărămidă, sau lemn la exteriorul casei tale, dar nu sunt sigur că vă puteți permite? Betonul amprentat este soluția pe care ați căutat-o.Beton amprentat Romania

Pentru un aspect frumos, unic, betonul amprentat este greu de învins. Opțiunile de model și culoare sunt aproape nelimitate.

Betonul amprentat copiază aspectul pietrelor, cum ar fi ardezia și piatra de rau, tigla, caramida sau chiar lemnul. Cu o mare varietate de modele și opțiuni de culoare, este o alegere excelentă pentru  terasa ta, punți piscină, drumuri de acces, și orice spațiu în aer liber. De asemenea, costă mai puțin și necesită mai puțină întreținere decât alte materiale, ceea ce îl face o alegere populară pentru a aduce un aspect modern în casa ta, îmbunătățind spațiile în aer liber și adăugând valoare casei tale.

Sunt pavajele de beton amprentat rezistente pentru casa mea ?

Te gândești să pavezi cu beton amprentat? Luați în considerare următoarele:

Argumente pro:

  • Este durabil și de lungă durată.
  • Este mai accesibil decât piatra naturala, caramida sau pavele, sau lemn.
  • Oferă modele aproape nesfârșite și opțiuni de culoare.
  • Ușor de întreținut atunci când este sigilat
  • Îmbunătățește spațiile în aer liber și adaugă la valoarea casei tale
  • Rezistent la alunecare atunci când este tratat cu un aditiv antiderapant

Contra:

  • Are nevoie de curățare și resigilare periodică
  • Reparatiile pot fi dificile
  • Poate dezvolta fisuri minore

Arată real?

Betonul amprentat poate arăta incredibil de realist. Cele mai multe covorașe de ștanțare sunt turnate din materialele reale pe care sunt concepute pentru a copia. Contractorii de beton folosesc o varietate de metode pentru a obține variații de culoare cu aspect natural pentru a imita ceea ce ați vedea în piatră sau lemn real. În orice caz, beton ștampilat este chiar mai bine decât un lucru real, deoarece nu veți obține buruieni sau mușchi în creștere între articulații. În plus, betonul ștampilat nu va putrezi sau așchia ca lemnul real.

Cum se compara cu piatra sau alte materiale?

Când îl comparați cu opțiuni similare, betonul ștampilat bate piatra, țigla și lemnul din mai multe motive.

  • Întreținere: Betonul ștampilat poate dura zeci de ani cu o întreținere minimă. Întreținerea regulată a curățării și reigilării betonului ștampilat ar trebui să se facă la fiecare 2 până la 3 ani, în medie. Alte suprafețe, cum ar fi pavele sau piatra naturala, au nevoie de întreținere în curs de desfășurare pentru a menține buruienile afară și pentru a menține articulațiile umplute cu nisip.
  • Personalizare: Opțiunile de model și culoare oferă personalizare completă pe care alte suprafețe pur și simplu nu o pot oferi.
  • Pret: Betonul amprentat costă de obicei considerabil mai puțin decât instalarea suprafețelor din piatră naturală sau a lemnului. În timp ce unele opțiuni de mai jos-end pe șenile poate avea un preț de instalare mai mic decât beton ștampilat, acestea pot sfârși prin a costa mai mult pentru întreținere, reparații sau înlocuire.
  • Instalare: Turnarea betonului ștampilat este mai rapidă decât setarea pietrei naturale sau a pavele.

Este alunecos?

Betonul amprentat este o suprafață texturată, ceea ce îl face adesea mai rezistent la alunecare decât betonul convențional. Cu toate acestea, la fel ca piatra naturală, poate deveni alunecoasă atunci când este umedă. De aceea, doriți să vă asigurați că utilizați o textură mai grea sau adăugați aditivi antiderapanți la betonul ștampilat în zonele cu trafic intens, cum ar fi o intrare sau o punte de piscină. Discutați cu contractantul dumneavoastră pentru a afla ce soluții sunt acolo pentru o pasarelă alunecos de beton.

Cum imi intretin betonul amprentat?

Betonul amprentat este unul dintre cele mai durabile și de lungă durată materiale de pavaj disponibile și necesită mai puțină întreținere decât piatra, cărămida sau lemnul. Betonul ștampilat trebuie curățat și resigilat la fiecare doi până la trei ani, în medie. Cât de des trebuie să faceți acest lucru depinde de cât de mult este utilizată zona, cu traficul auto și pe jos, substanțele chimice sau vremea. Înainte de a resigila beton ștampilat, trebuie doar să-l curățați cu un furtun de grădină sau apă sub presiune, un detergent ușor și o mătură de împingere. Întăritorii de culoare și etanșanții fac suprafața mai puternică, făcând-o mai rezistentă la abraziune și ajută la blocarea penetrării apei, petelor, murdăriei și substanțelor chimice. Deși este relativ ușor să curățați și să mențineți betonul ștampilat, este întotdeauna o idee bună să îndepărtați imediat uleiul, grăsimea sau alte scurgeri.

Cat de usor este sa repari betonul amprentat?

Atunci când este instalat corect, betonul ștampilat este foarte rezistent la fisurare. Chiar dacă se confruntă cu fisuri minore, fisurile se amestecă adesea cu modelul și liniile articulare, ceea ce face greu de găsit.

Vremea, murdăria și traficul își pot pune amprenta asupra culorii betonului ștampilat. Curățarea și resigilarea periodică a betonului poate minimiza orice schimbare de culoare. Chiar dacă culoarea s-a stins din cauza anilor sau a neglijenței, aceasta poate fi adesea readusă la starea inițială prin curățare și resigilare.

Cat durează betonul amprentat?

La fel ca betonul convențional, suprafețele din beton amprentat vor dura zeci de ani atunci când sunt instalate și întreținute corespunzător, chiar și atunci când sunt expuse la condiții dure de trafic și vreme. Betonul amprentat poate fi chiar mai durabil decât betonul standard, mai ales dacă se utilizează un întăritor de culoare atunci când este turnat. Dacă aplicați un material de etanșare, acesta vă va proteja în continuare betonul ștampilat de uzură și îl va face mai ușor de întreținut.

Cum se instalează betonul amprentat?

Există mulți pași necesari care trebuie făcuți cu atenție și rapid pentru a obține rezultate uniforme pe întreaga placă înainte de seturile de beton. Prin urmare, patterul trebuie să fie atent pre-planificat și diagramat, cu unelte și forță de muncă gata de plecare.

În primul rând, betonul este turnat și lăsat să se stabilească la consistența corespunzătoare înainte de întăriri de culoare și agenți de eliberare sunt adăugate. Apoi, betonul este testat din nou înainte de a aplica modelele de ștampilă. Lucrările de finisare, cum ar fi detalierea și tăierea îmbinărilor de contracție, completează proiectele.

În timp ce majoritatea ștampilare se face pe beton aproape turnat, betonul existent care este în stare bună poate fi acoperit cu o suprapunere de beton ștampilat.

Pot să o fac eu?

Din cauza tuturor elementelor care trebuie facute rapid, nu recomandam instalarea betonului stampilat. Ai o singură șansă să o faci bine. Nu o poți termina mai târziu dacă nu mai ai timp. Nu poți să o iei și să o faci din nou. Din toate aceste motive și multe altele, vă sugerăm că acesta este un proiect pe care îl lăsați profesioniștilor. Deci, sunați profesioniștii Beton amprentat Romania 0753-688-062

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare